Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

EURORAI seminar »Revidiranje podjetij v lasti lokalnih skupnosti« na Madžarskem

Državni revizijski urad Madžarske je bil od 17. do 20. oktobra 2018 organizator EURORAI seminarja na temo »Revidiranje podjetij v lasti lokalnih skupnosti«. EURORAI je evropska organizacija regionalnih revizijskih institucij, katere namen je sodelovanje med revizijskimi organizacijami javnega sektorja v Evropi za izmenjavo znanj in izkušenj. 

Na seminarju je sodelovalo 150 udeležencev iz več kot 20 držav. Srečanja so se udeležile številne regionalne vrhovne revizijske inštitucije s pristojnostjo revidiranja posamezne dežele ali druge lokalne enote oblasti, npr. mesta, kantona, pokrajine.

Seminar je potekal v obliki predstavitev izkušenj pri revidiranju podjetij v lasti lokalnih skupnosti. Predstavnika računskega sodišča sta aktivno sodelovala v razpravah o dilemah pri tovrstnem revidiranju. Kljub različnim pravnim ureditvam so vrhovne revizijske inštitucije izpostavile zelo veliko skupnih vprašanj pri revidiranju tovrstnih tematike, kot so npr. zaupnost podatkov, aktivnosti, s katerimi se smejo ti subjekti ukvarjati, prejemki poslovodstva, vprašanja izvajanja javnih naročil in podobno.