Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Delovanje računskega sodišča v aktualnih razmerah (COVID-19)

Računsko sodišče ima pomembno vlogo v nadzoru javnih financ in javne porabe na splošno. V svojem delu se dotika različnih področij javnega življenja. Vendar pa je po oceni vodstva računskega sodišča našo vlogo varuha javnih financ v času izbruha COVID-19 treba prilagoditi bistvenim funkcijam delovanja države in varnosti dela naših zaposlenih.

Glede na vse poznane okoliščine v tem trenutku smo se odločili, da:

 • omejimo izvajanje revizijskega dela na terenu,
 • pomembnemu delu zaposlenih, ki imajo ustrezne tehnične in druge pogoje, omogočimo delo na domu,
 • revizorji delajo na projektih, ki ne zahtevajo fizične komunikacije z revidiranci (analize podatkov, načrtovanje obstoječih in novih revizij, priprava revizijskih poročil ipd.) in ki tudi sicer predstavljajo pomemben del revizijskih aktivnosti,
 • omejimo izdajanje osnutkov revizijskih poročil, saj ti zahtevajo izvajanje usklajevalnih postopkov z revidiranci (razčiščevalni sestanki),
 • začasno omejimo komunikacijo v zvezi z revizijami pri uporabnikih javnih sredstev, ki opravljajo kritične funkcije za preprečevanje širjenja virusa (Uprava za zaščito in reševanje, NIJZ, zdravstvene ustanove).

Računsko sodišče je prešlo v ta izredni način delovanja za obdobje do 29. 3. 2020 oz. do preklica. O podaljšanju takega načina delovanja se bomo odločali glede na razvoj dogodkov oziroma do prenehanja nevarnosti širjenja te nalezljive bolezni.