Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Bilateralno srečanje z vrhovno revizijsko institucijo Avstrije

Predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel in predsednica vrhovne revizijske institucije Avstrije Margit Kraker sta se srečala na bilateralnem sestanku, ki je potekal 28. novembra 2018 na Dunaju.

V okviru pogovorov je bila dogovorjena izvedba skupne revizije, podrobno sodelovanje med revizorji obeh institucij pa se bo nadaljevalo še v letošnjem letu. Z vidika krepitve mednarodnega delovanja in aktivnosti, v katere sta vpeti obe instituciji, so bile dogovorjene določene spremembe, hkrati pa je bil predstavljen tudi potek priprav na kongres v okviru INTOSAI, ki bo potekal septembra 2019 v Moskvi.

Poleg tega sta predsednika izmenjala izkušnje institucij na področju aktualnih in ponovnih revizij (t. i. »follow-up« revizij), spremljanja ciljev trajnostnega razvoja, oblikovanja dokumenta sektorskih analiz, komuniciranja z javnostmi, načrtovanja revizij ter zagotavljanja kakovosti.