Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Bilateralno srečanje s predsednikom VRI Poljske Krzysztofom Kwiatkowskim

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se je na sedežu vrhovne revizijske institucije Poljske (Najwyższa Izba Kontroli – NIK) v Varšavi srečal s predsednikom Krzysztofom Kwiatkowskim. Na bilateralnem srečanju pred letnim zasedanjem držav višegrajske skupine držav V4 ter Avstrije in Slovenije mu je v imenu računskega sodišča čestital ob 100. obletnici  ustanovitve NIK. Izpostavil je pomembnost vseh predanih strokovnjakov VRI Poljske, ki so s svojim znanjem že od leta 1919 pripomogli oziroma tudi danes prispevajo k uspehom institucije, ki zaposluje okrog 1700 ljudi, in uresničujejo načela neodvisnosti, transparentnosti in učinkovitosti.

Predsednika sta v pogovoru izmenjala tudi stališča o formatu in vsebini srečanja držav skupine V4+2 ter uskladila vsebinska izhodišča srečanja, ki ga je v prostorih VRI Poljske gostilo računsko sodišče.

Predsednik VRI Poljske Krzysztof Kwiatkowski in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel