Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Bilateralni sestanek z avstrijskimi kolegi

28. januarja 2019 je na Dunaju potekal bilateralni sestanek predsednice vrhovne revizijske institucije Avstrije Margit Kraker in predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela na temo zagotavljanja kvalitetnega delovnega procesa. V pogovoru sta s svojimi sodelavci temeljito primerjala krovna zakona obeh institucij ter izzive, s katerimi se srečujeta na podlagi trenutne zakonodaje in pristojnosti, ki jih le-ta predvideva.

Udeleženci srečanja

Obe strani sicer dajeta velik poudarek izboljšavam na področju zagotavljanja kakovosti revizijskih poročil in obvladovanju tveganj pri procesih dela. Poglobljeno so se predstavile različne organizacijske ureditve in kadrovski pristopi, ki so na obeh straneh prepoznane kot dobre. Komunikacija z različnimi deležniki je del strateških dokumentov, ki se mora prilagajati v hitro spreminjajočih družbenih razmerah, zato so se na sestanku izmenjale konkretne inovativne rešitve na tem področju. Velik del razprave se je osredotočil tudi na kazalnike in cilje v okviru samoocenjevanja institucije. Sestanek je doprinesel h konkretni izmenjavi najboljših praks v zvezi z aktualnimi delovnoprocesnimi dejavniki.

Vrhovna revizijska institucija Avstrije