Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

23. kongres INTOSAI v Moskvi

V Moskvi med 23. in 27. septembrom 2019 poteka INCOSAI XXIII, kongres Mednarodne organizacije vrhovnih revizijskih institucij (INTOSAI), ki ga letos gosti Računska komora Ruske federacije. Na največjem mednarodnem revizijskem forumu, ki ga je otvoril predsednik Ruske federacije gospod Vladimir Putin, sodeluje tudi delegacija računskega sodišča, ki jo vodi predsednik Tomaž Vesel.

Glavni temi letošnjega kongresa, ki se ga udeležuje več kot 600 predstavnikov iz 169 držav, sta informacijske tehnologije za razvoj javne uprave in vloga vrhovnih revizijskih institucij (VRI) pri doseganju nacionalnih prednostnih nalog in ciljev. Hkrati kongres omogoča neposredne kontakte in pogovore z drugimi VRI, saj na srečanju sodeluje kar 127 vodij VRI, med udeleženci pa so tudi predstavniki Organizacije združenih narodov (OZN), Svetovne banke in Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Delegacija računskega sodišča

INCOSAI je kongres, ki ga vsaka tri leta organizira Mednarodna organizacija vrhovnih revizijskih institucij (INTOSAI), v katero je računsko sodišče včlanjeno od leta 1995. INTOSAI je strokovna organizacija VRI držav članic OZN ali specializiranih agencij OZN. Vključuje 193 polnopravnih članic in štiri mednarodne organizacije, ki so pridružene članice. Je neodvisna in apolitična organizacija, s posebnim, posvetovalnim statusom znotraj Ekonomskega in socialnega sveta OZN.

Plenarno zasedanje na kongresu INCOSAI XXIII