Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Projekt

Čebelnjak na strehi

S postavitvijo čebeljih panjev za urbano čebelarjenje na strehi naše stavbe podpiramo in spodbujamo k zavedanju o nujnosti ohranjanja biodiverzitete in ekosistemov, zagotavljanju prehranske varnosti, soočanju s podnebnimi spremembami.

Računsko sodišče Republike Slovenije z revizijami in drugim delovanjem kot tudi v širšem mednarodnem kontekstu opozarja na globalne izzive in z njimi povezane trende v smislu porabe javnega denarja v prihodnosti. Zavedati se je potrebno, da bodo negativne posledice spreminjajočega se okolja s seboj prinesle vedno večje zahteve po javnih sredstvih, ki bi jih terjali preventivni ukrepi. 

Revizije okoljskih vprašanj, biodiverzitete, izobraževanja, zdravstva, prehranske varnosti in vseh drugih dajejo ključen poudarek k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja in stremijo k izboljšanju implementacije le-teh v državi. 

S postavitvijo čebeljih panjev za urbano čebelarjenje na strehi naše stavbe podpiramo in spodbujamo k zavedanju o nujnosti ohranjanja biodiverzitete in ekosistemov, zagotavljanju prehranske varnosti, soočanju s podnebnimi spremembami.

Ob obeležitvi svetovnega dneva čebel se veselimo bere našega medu, ki bo uporabljen v protokolarne namene. Vabimo vas k ogledu postavitve čebeljih panjev na strehi naše stavbe in podrobnostih naših prizadevanj.