Skoči do osrednje vsebine

Novica

Predstavitvi računskega sodišča na znanstveni konferenci ob obeležitvi 19-letnice VRI Črne gore

Delegacija računskega sodišča pod vodstvom prve namestnice predsednice mag. Maje Bilbija se je 15. maja 2023 udeležila znanstvene konference in slavnostnega dogodka, ki ju je ob obeležitvi 19. obletnice ustanovitve v Podgorici organizirala VRI Črne gore.

Predsedujoči senatu VRI Črne gore Nikola N. Kovačević je na dogodku izpostavil, da je revizija javnega sektorja nujna za finančno stabilnost v vseh demokratičnih državah. »Ko javni sektor dobro deluje, so ustvarjeni pogoji za doseganje kakovosti izvajanja javnih storitev za državljane. Z ocenjevanjem finančnega položaja in poslovanja vseh subjektov vrhovne revizijske institucije prispevajo k večji odgovornosti pri upravljanju javnih sredstev,« je dejal Kovačević.

Skupinska fotografija vodij in visokih predstavnikov VRI

V panelni razpravi z izmenjavo strokovnih izkušenj sta s predstavitvama Računskega sodišča Republike Slovenije sodelovala tudi druga namestnica predsednice mag. Mojca Planinšek, ki je je predstavila pomembnost revizij ciljev trajnostnega razvoja, dr. Tomaž Kralj, svetovalec predsednice in vodja službe za strategijo IT, analitiko in upravljanje informacijskih storitev, pa je predstavil postopek priprave infografik na računskem sodišču. Dolžnost VRI, da so poročila vedno dostopna in razumna širši javnosti, tudi z uporabo različnih načinov komuniciranja, ki lahko dodatno približajo vsebino poročil javnosti, je v razpravi omenil tudi predsedujoči VRI Črne gore Kovačević. Član delegacije računskega sodišča je bil tudi svetovalec prve namestnice predsednice mag. Peter Premrl, ki je skupaj z ostalimi udeleženci iz drugih VRI izmenjal mnenja in izkušnje.

V panelni razpravi sta v imenu računskega sodišča sodelovala mag. Mojca Planinšek in dr. Tomaž Kralj

Ob obeležitvi 19-letnice VRI Črne gore je vodstvo VRI Črne gore in visoke predstavnike VRI iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvaške, Slovenije, Kosova in Turčije sprejel tudi predsednik Črne gore Milo Đukanović, ki je izpostavil pomembnost doprinosa VRI k dvigu strokovnosti in neodvisnosti institucij v kontekstu izpolnjevanja evropskih standardov.

Sprejem pri predsedniku Črne gore