Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Novica

  Obisk predsednika VRI Hrvaške Ivana Klešića

  Predsednica računskega sodišča Jana Ahčin je 14. 12. 2023 na uradnem obisku v Ljubljani gostila predsednika vrhovne revizijske institucije (VRI) Hrvaške Ivana Klešića z delegacijo.

  Glavne teme bilateralnih pogovorov med delegacijama so bile priprava programa dela za leto 2024, izvajanje revizij ter orodja, ki jih pri tem uporabljajo revizorji, kot tudi zaključevanje ter predstavljanje revizij javnostim. Dotaknili so se tudi spremljanja učinkov revizij in zaposlovanja ter izobraževanja zaposlenih.

  Skupinska fotografija vseh udeležencev srečanja

  Obisk predsednika VRI Hrvaške v Ljubljani je bil priložnost za izmenjavo strokovnega znanja in krepitev medsebojnega sodelovanja, s poudarkom na pomenu učinkovitega nadzora nad porabo javnih sredstev.