Skoči do osrednje vsebine

Novica

Na Poljskem letno srečanje predsednikov VRI

V Varšavi 11. in 12. decembra 2006 poteka letno srečanje predsednikov vrhovnih revizijskih institucij držav članic Evropske unije in držav kandidatk na temo »Prispevek vrhovnih revizijskih institucij k izboljšanju nadzora nad porabo sredstev Evropske unije,« ki se ga udeležuje predsednik Računskega sodišča RS Igor Šoltes.

Srečanju prisostvujejo tudi predsednik Evropskega računskega sodišča Hubert Weber, podpredsednik Evropske komisije Siim Kallas in predsednik Komisije za nadzor proračuna v Evropskem parlamentu Szabolcs Fazakas.

Predsednik Igor Šoltes je na srečanju spregovoril o izkušnjah slovenskega računskega sodišča z Evropskim računskim sodiščem pri revidiranju EU sredstev. Posebej je opozoril na prednosti in slabosti poslovanja z Evropskim računskim sodiščem pri zbiranju in posredovanju podatkov, tako tistih, ki so pridobljeni s strani Evropske komisije in s katerimi razpolaga Evropsko računsko sodišče, kot tudi tistih, ki so dostopni v Republiki Sloveniji.

Udeleženci srečanja danes obravnavajo tudi uporabo standardov pri revidiranju EU sredstev in sodelovanje z Evropskim računskim sodiščem pri revizijah v posameznih državah članicah.