Skoči do osrednje vsebine

Novica

Konferenca Evropskega računskega sodišča o etiki in integriteti v javni upravi

V torek, 22. 9. 2020, je v organizaciji Evropskega računskega sodišča (ECA) potekala spletna konferenca o etiki in integriteti v javni upravi. Poudarek te spletne konference je bil na uporabi načel etike in integritete v javni upravi s ciljem spodbuditi razpravo glede etičnih okvirov politik institucij Evropske unije in kako so ti povezani z zaupanjem javnosti v Evropsko unijo. 

V okviru konference sta bili izvedeni dve spletni srečanji, na katerih so bili obravnavani različni vidiki etike in integritete, in sicer transparentnost, odgovornost, zaupanje javnosti, etični okviri in predpisi ter s tem področjem povezane zgodbe o uspehu.

Govorci na konferenci

Na konferenci, na kateri je sodelovalo tudi računsko sodišče, so bili prisotni predstavniki iz akademskega sveta, vodilnih nevladnih organizacij, Organizacije za gospodarsko sodelovaje in razvoj, Evropskega varuha človekovih pravic ter predstavniki organov za standardizacijo na področju revizijske dejavnosti z namenom oblikovanja najboljših in daljnosežnih načinov za uspešno spoprijemanje z etičnimi izzivi v javni upravi.