Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

  Več o tem v Izjavi o dostopnosti >

  Projekt

  Javni dolg 2016

  Vizualizacija Javnega dolga Republike Slovenije je nastala v sodelovanju Računskega sodišča Republike Slovenije z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani. 

  "Sodelovanje z Računskim sodiščem Republike Slovenije pedagogi in sodelavci Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani vidimo kot logično posledico ustroja obeh inštitucij. Eno najpomembnejših akademijskih načel je sodelovanje z okoljem v katerem sobivamo. V sodelovanju z različnimi inštitucijami dvigujemo raven strok in njih izobraževanje, razvijamo družbeno mrežo in napredek. V Zakonu o računskem sodišču je zapisano, da je njegovo delovanje javno, zato je nagovor in obveščanje javnosti ključnega pomena tudi na področju vizualizacije informacij. V tem segmentu smo nerazdružljivi, dvigujemo vizualno kulturo v državi, pri tem pa pridobivajo uporabniki in študentje. Vesel sem prepletanja in dopolnjevnaja tudi v bodoče."

  — red. prof. Boštjan Botas Kenda, dekan UL ALUO

  Poleg plakata, so študentje z nami pripravili tudi infografiko o javnem dolgu
   

   

  SORODNO