Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

O javnofinančnih vprašanjih

Stališče/mnenje

Plačilni roki društev

Številka: 331-1/2011/12

Zadeva: Plačilni roki društev

Računsko sodišče je dne 7. 7. 2011 prejelo vaše vprašanje o tem, ali je gasilsko društvo, ki ni posredni proračunski uporabnik občinskega proračuna zavezano k upoštevanju 23. člena Zakona o izvrševanju proračuna Republike Slovenije za leti 2011 in 2012 (v nadaljevanju: ZIPRS1112)1

Pri tem navajamo, da ZIPRS1112 v 3. odstavku 1. člena določa, da se njegove določbe uporabljajo za neposredne uporabnike proračuna Republike Slovenije, razen če je v posameznih členih določeno drugače. V 23. členu ZIPRS1112 določa plačilne roke v breme državnega in občinskih proračunov, pri čemer pa so roki določeni le za neposredne ter posredne uporabnike proračuna, to je javne sklade, javne zavode in agencije, katerih ustanovitelj je država oziroma občina (3. člen Zakona o javnih financah2).

1  Uradni list RS, št. 96/2010, 4/2011.
2  Uradni list RS, št. 11/2011-UPB4.