Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

O javnofinančnih vprašanjih

Stališče/mnenje

Občinska namenska sredstva

Številka: 1415-1/2007-60

Zadeva: Občinska namenska sredstva

V vašem dopisu, nas prosite za odgovor na vprašanje v zvezi z namenskimi sredstvi za odpravo naravnih nesreč in v zvezi z gotovinskimi prejemki iz naslova grobnin.

Glede namenskih sredstev, ki jih zbirate za prizadeto družino, menim, da gre za sredstva iz naslova donacij, za katere ni nobenih zadržkov, da bi občina ne mogla biti njihov prejemnik, saj so prejete donacije v skladu s prvim odstavkom 11. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01 in 30/02) prihodek, izkazan v bilanci prihodkov in odhodkov proračuna občine. Prejete donacije so po 43. členu istega zakona opredeljene kot namenski prejemek občine, zato se mi zdi primerno, da v konkretnem primeru (tudi glede evidentiranja teh sredstev) ravnate v skladu s tem ter naslednjimi členi zakona (čl. 44 in 45) in pa v skladu z določbami Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 50/07), ki za občine predvideva smiselno uporabo. 

Glede možnosti gotovinskih prejemkov pa v predpisih (Pravilnik o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu, Uradni list RS, št. 85/02) ni omejitev, ki jih v vprašanju kot morebitne navajate.