Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

O javnofinančnih vprašanjih

Stališče/mnenje

Cenik gospodarskih javnih služb

Številka: 330-6/2013/1

Zadeva: Mnenje glede cenika gospodarskih javnih služb

Dne 1. 2. 2013 smo prejeli vaše zaprosilo za podajo mnenja glede skladnosti cenika gospodarskih javnih služb (v nadaljevanju: GJS) ravnanja z odpadki, ki jih izvaja podjetje AAA d. o. o., z določbami Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja (v nadaljevanju: Uredba o metodologiji)1

Uredba o metodologiji v Prilogi 2 jasno razčlenjuje tarifni sistem, oziroma postavke cenika, ki ga smejo uporabljati izvajalci obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja. Cenik za ravnanje z odpadki v Občini BBB2 ni skladen s tarifnim sistemom, kot ga predpisuje Uredba o metodologiji. Vendar je treba opozoriti na 30. člen Uredbe o metodologiji, ki občinam daje 15 mesecev časa (do konca marca 2014) za uskladitev občinskih predpisov z Uredbo o metodologiji in sprejem novih cen. V kolikor je navedeni cenik skladen z občinskimi predpisi, ki urejajo izvajanje gospodarske javne službe ravnanja z odpadki, lahko AAA d. o. o. tak cenik uporablja do spremembe občinskih predpisov ter potrditve novega cenika, ki bo usklajen z določili Uredbe o metodologiji. 

1 Uradni list RS, št. 87/12 in 109/12. 
2 Veljaven od 1. 3. 2012.