Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

O javnofinančnih vprašanjih

Stališče/mnenje

Delovna obveznost

Številka: 1413-1/2007-19

Zadeva: Delovna obveznost 

Prejeli smo vaš dopis, v katerem naprošate za dodatno mnenje glede zaposlenih, ki opravljajo delo v delovnih izmenah v obsegu po 12 ur na dan, pri čemer so z mesečnim planom razporejeni na delovne obveznosti od ponedeljka do nedelje, podnevi in ponoči. Zanima vas, ali morajo ti zaposleni oddelati celotni letni fond ur (2088 ur), v katerega so všteti tudi prazniki, ali pa je morda njihova delovna obveznost manjša (npr. 1992 ur – izvzeti so prazniki in dela prosti dnevi).

Zakon o delovnih razmerjih ureja polni delovni čas v 142. členu. Polni delovni čas ne sme biti daljši od 40 ur na teden, z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo pa se lahko določi kot polni delovni čas tudi delovni čas, ki je krajši od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden. Z zakonom ali drugim predpisom v skladu z zakonom ali s kolektivno pogodbo se lahko določi za delovna mesta, pri katerih obstajajo večje nevarnosti za poškodbe ali zdravstvene okvare, polni delovni čas, ki traja manj kot 36 ur na teden. Delovni čas in njegova razporeditev se določita tako, da se skladno s potrebami delovnega procesa zagotovi nemoteno delo. V ta namen se lahko določijo tudi dela, ki jih je potrebno opraviti v izmenah, v dežurstvu, v podaljšanem delovnem času. Javni zavod določi svoj delovni čas ter glede na to tudi mesečni oziroma letni fond ur upoštevaje zakonske omejitve in ureditev v ustrezni kolektivni pogodbi.