najdi
  RevizijeAktualnoZnanjeDokumentiMedijiO sodiščuPomoč
Natisni Uvodna stranNačrt spletnega mestaEnglish

Pravilnost financiranja referendumske kampanje Tanje Jenko za zakonodajni referendum o Družinskem zakoniku (24. 1. 2013)


Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja referendumske kampanje Tanje Jenko za zakonodajni referendum o Družinskem zakoniku.

Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti izkazanih zneskov v poročilu o referendumski kampanji ter izrek mnenja o pravilnosti zbiranja in porabe sredstev za referendumsko kampanjo.

Ker je Tanja Jenko prenizko izkazala zbrana sredstva, ki so bila porabljena za plačilo stroškov oblikovanja, tiskanja, razobešanja in odstranjevanja plakatov, je računsko sodišče o pravilnosti izkazanih zneskov v poročilu o referendumski kampanji izreklo mnenje s pridržkom.

Tanja Jenko je nepravilno porabila sredstva, ker stroškov oblikovanja, tiskanja, razobešanja in odstranjevanja plakatov ni poravnala s posebnega transakcijskega računa za referendumsko kampanjo, zato je računsko sodišče o pravilnosti zbiranja in porabe sredstev za referendumsko kampanjo Tanji Jenko izreklo mnenje s pridržkom.


RSRS