Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Revizija pravilnosti financiranja volilne kampanje za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018 pri organizatorju volilne kampanje - Nova Slovenija - krščanski demokrati

Zadnja sprememba:
18. 6. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poročanja in poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Revidirano obdobje:
od začetka volilne kampanje do oddaje poročila o financiranju volilne kampanje

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 325-11/2018/2
Datum: 18. 7. 2018

Opombe:

Pravilnost financiranja volilne kampanje liste kandidatov Nove Slovenije – krščanskih demokratov za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti financiranja volilne kampanje liste kandidatov Nove Slovenije – krščanskih demokratov za predčasne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije v letu 2018, ki jo je organizirala politična stranka Nova Slovenija – krščanski demokrati. Cilja revizije sta bila izrek mnenja o pravilnosti poročanja ter izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji.

Računsko sodišče je o pravilnosti poročanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji izreklo mnenje s pridržkom. Stranki Nova Slovenija – krščanski demokrati je očitalo, da je v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji med zbranimi in porabljenimi sredstvi izkazala prispevek samostojnega podjetnika, hkrati pa med temi prispevki  ni izkazala drugih oblik prispevkov, ki jih je v obliki izrednih popustov ali brezplačnih storitev prejela od lokalnih skupnosti in pravne osebe. Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja v skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji politični stranki Nova Slovenija – krščanski demokrati izreklo pozitivno mnenje.

Računsko sodišče je od stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati zahtevalo predložitev odzivnega poročila, v katerem mora izkazati, da je protivrednost brezplačnih storitev in izrednih popustov v skupnem znesku 1.237,69 evra, ki jih je prejela v nasprotju z Zakonom o volilni in referendumski kampanji, nakazala v humanitarne namene.

Deli vsebino