Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost poslovanja VDC Kranj

Zadnja sprememba:
8. 4. 2019

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

Izrek mnenja o pravilnosti poslovanja v letu 2016

Revidirano obdobje:
leto 2016

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-8/2017/4
Datum: 25. 10. 2017

Opombe:

Pravilnost poslovanja Varstveno delovnega centra Kranj

Računsko sodišče je izreklo negativno mnenje o pravilnosti poslovanja Varstveno delovnega centra Kranj v letu 2016.

Pri nabavah v vrednosti 182.328 evrov je zavod ravnal v nasprotju s predpisi o javnem naročanju, notranjimi akti in pogodbo. Poleg tega je v nasprotju s predpisi izplačal skupaj 5.535 evrov za nagrade spremljevalcem v okviru izvedbe prostočasnih aktivnosti, direktorici za delo preko polnega delovnega časa in nakup vinjete za zasebno vozilo ter zaposleni kot povračilo stroškov prevoza na delo. Predpise pa je kršil tudi pri sklenitvi podjemne pogodbe z zaposlenim v vrednosti 4.065 evrov. Prav tako ni ravnal v skladu s predpisi pri popisu in evidentiranju računalniške in programske opreme, za oddajo telovadnice v najem pa ni imel podlage v aktu o ustanovitvi.

Računsko sodišče je od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila in mu podalo priporočilo za izboljšanje poslovanja.

Deli vsebino