Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost poslovanja Javnega zavoda Šport Ljubljana

Zadnja sprememba:
13. 7. 2020

Podatki o reviziji

Revidiranec/ci:

Cilj revizije:

izrek mnenja o pravilnosti poslovanja Javnega zavoda Šport Ljubljana v letu 2017.

Revidirano obdobje:
leto 2017

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 322-1/2018/3
Datum: 26. 2. 2018

Opombe:

Pravilnost poslovanja Javnega zavoda Šport Ljubljana

Računsko sodišče je Javnemu zavodu Šport Ljubljana izreklo negativno mnenje o pravilnosti poslovanja v letu 2017.

Zavod je v nasprotju s predpisi izplačal za 46.502 evra delovne uspešnosti za povečan obseg dela ter kršil zakon pri odrejanju, opravljanju in izplačevanju nadurnega dela. Blago, material in storitve v vrednosti 1.237.210 evrov je nabavil v nasprotju s predpisi o javnem naročanju. Prihodke v znesku 2.664.836 evrov je v nasprotju s sklepom o ustanovitvi izkazal kot prihodke iz tržne dejavnosti in ne kot prihodke od izvajanja javne službe, od ustanovitelja pa zahteval in dobil dodatnih 600.000 evrov za nemoteno izvajanje dejavnosti. Najemnikom je oddajal poslovne prostore brez izvedbe ustreznih postopkov, z nekaterimi športnimi klubi in društvi ni sklenil najemnih pogodb, z nekaterimi pa ni sklenil dogovorov o pogojih uporabe športnih objektov. Za najem poslovnih prostorov je zaračunal za 10.806 evrov premalo. Imel je pomanjkljive evidence o uporabi športnih objektov in površin, presežene uporabe le-teh pa društvom in klubom ni zaračunaval.

Računsko sodišče je od zavoda zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino