Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Revizija

Pravilnost in uspešnost poslovanja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja investicij in turizma

Zadnja sprememba:
29. 8. 2018

Podatki o reviziji

Revidirano obdobje:
2014

Sklep o reviziji:
Številka sklepa: 3264-1/2015/2 in 3264-1/2015/28 z dne 5. 7. 2017
Datum: 25. 9. 2015

Opombe:

Poslovanje Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma v letu 2014 izreklo mnenje s pridržkom. Pri nabavah v vrednosti 101.207 evrov je ravnala v nasprotju s predpisi o javnem naročanju, pri najemu poslovnih prostorov v ocenjeni letni vrednosti 184.347 evrov ni preverila ponudbe na zunanjem trgu, neupravičeno je izplačala nadomestilo za neizrabljeni letni dopust in sejnine članom sveta agencije v vrednosti 9.440 evrov ter ni sprejela akta o izvajanju nadzora nad namensko porabo sredstev. Računsko sodišče meni, da je bila agencija le delno uspešna pri svojem poslovanju, saj ni opisala večletne strategije razvoja agencije, na posameznih področjih pa ni dovolj jasno določila ciljev, ki jih tudi ni v celoti dosegla. Poleg tega agencija ni bila uspešna pri dosegi sinergičnih učinkov združitve treh, prej samostojnih institucij. Računsko sodišče je od pravne naslednice agencije, to je SPIRIT Slovenija, zahtevalo predložitev odzivnega poročila.

Deli vsebino