Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Strategija 2007-2013

Institucija

Strategija računskega sodišča od leta 2007 do 2013

Strategija Računskega sodišča Republike Slovenije od leta 2007 do 2013 zajema vse ključne dejavnike, ki bodo v tem obdobju vplivali na računsko sodišče, odzive in strateške cilje za naslednjih šest let. Dokument je nastal v partnerstvu z vrhovno revizijsko institucijo Velike Britanije, vključujoč niz sestankov in podanih priporočil z namenom institucionalne okrepitve računskega sodišča.

Pričakujemo, da bomo v tem obdobju dosegli zastavljene cilje na ključnih področjih delovanja. Pomembno je, da bomo strategijo redno posodabljali. Nosilce interesov in javnost je treba spodbujati, da podajo svoje mnenje o delu računskega sodišča. Računsko sodišče je pri svojem delovanju usmerjeno k ugotavljanju sprememb v okolju in analiziranju z njimi povezanih tveganj, na podlagi analiz pa oblikuje načrte revidiranja, s katerimi se na ta tveganja odziva.

Strategija 2014-2020 >


Project funded by the European Union