Skoči do osrednje vsebine

Novica

Tudi Računsko sodišče Republike Slovenije praznuje svetovni dan čebel

Včeraj, danes, jutri, vsak dan. Toda praznovanje ni dovolj, njihov obstoj ni samoumeven.

Računsko sodišče Republike Slovenije tako z revizijami in drugim delovanjem kot tudi v širšem mednarodnem kontekstu opozarja na globalne izzive in z njimi povezane trende v smislu porabe javnega denarja v prihodnosti. Zavedati se je potrebno, da bodo negativne posledice spreminjajočega se okolja s seboj prinesle vedno večje zahteve po javnih sredstvih, ki bi jih terjali preventivni ukrepi. 

Revizije okoljskih vprašanj, biodiverzitete, izobraževanja, zdravstva, prehranske varnosti in vseh drugih dajejo ključen poudarek k uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja in stremijo k izboljšanju implementacije le-teh v državi. 

S postavitvijo čebeljih panjev za urbano čebelarjenje na strehi naše stavbe podpiramo in spodbujamo k zavedanju o nujnosti ohranjanja biodiverzitete in ekosistemov, zagotavljanju prehranske varnosti, soočanju s podnebnimi spremembami.

Ob obeležitvi svetovnega dneva čebel se veselimo bere našega medu, ki bo uporabljen v protokolarne namene. Vabimo vas k ogledu postavitve čebeljih panjev na strehi naše stavbe in podrobnostih naših prizadevanj.