Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Spletni seminar projektne skupine EUROSAI o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19

V okviru v okviru Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) je bila ustanovljena projektna skupina o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19, ki jo vodita generalni državni revizor Združenega kraljestva Gareth Davies in generalna državna revizorka Finske Tytti Yli-Viikari.

V uvodnem spletnem seminarju projektne skupine za vodje vrhovnih revizijskih institucij (VRI), ki je potekal v četrtek, 4. junija 2020, je več kot 90 udeležencev iz 40 različnih VRI, vključno s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom, razpravljalo in izmenjevalo poglede ter izkušnje o revizijskih pristopih in priložnostih za VRI v odzivu na pandemijo COVID-19. Kljub zahtevnim okoliščinam zaradi trenutne situacije so izpostavili številne priložnosti, ki so pomembne tako za državljane kot tudi za VRI, vključno s skrajšanjem odzivnega časa in sprejemom digitalnih orodij.

Med udeleženci spletnega seminarja je bil tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel