Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

 • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
 • pomembne slike so opremljene z opisi,
 • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
 • imena povezav so opisna,
 • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami vam priporočamo uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov, kadarkoli je to mogoče. Kljub temu da si prizadevamo v čim večji možni meri povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, pa vsi elementi ne omogočajo optimizacije za popolno dostopnost. Zato določene objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. Te vsebine so:

 • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente:
  • revizijska poročila in druga poročila, ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx), ter
  • razne predstavitve (npr. infografike, plakati, priročniki);
 • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve;
 • za vizualno popestritev vsebin tem, novic in člankov uporabljamo fotografije in drugo slikovno gradivo, s katerim upravljamo; fotografije in drugo slikovno gradivo so podnaslovljeni, vsebujejo podatke o viru in imajo vneseno alternativno besedilo, ne vsebujejo pa podrobnejših opisov slik ali transkripcij besedil, saj bi prilagoditev pomenila nesorazmerno breme;
 • shema organizacijske strukture računskega sodišča.

Izjava o dostopnosti

Novica

Razpis podiplomskih štipendij za raziskovalce, ki jih zanimata področji evropskih javnih financ in proračuna EU

Evropsko računsko sodišče in Evropski univerzitetni inštitut v Firencah sprejemata prijave za 14. razpis svojega skupnega programa podiplomskih raziskovalnih štipendij. Program štipendij je namenjen raziskovalcem, ki jih zanimata področji evropskih javnih financ in proračuna EU. Dve raziskovalni štipendiji (po 5000 EUR) bosta dodeljeni raziskovalcema, ki delata na projektih, povezanih z učinkom evropskih javnih financ na družbo in kulturo. Prijavijo se lahko kandidati iz različnih akademskih disciplin, vključno s pravom, politologijo, ekonomijo, sociologijo, javno upravo in zgodovino.

Skupni program štipendij Evropskega računskega sodišča in Evropskega univerzitetnega inštituta je priložnost za iskanje po bogatih zgodovinskih arhivih, vključno z zgodovinskim arhivom Evropske unije, arhivsko zbirko Evropskega računskega sodišča in drugih evropskih institucij.

Za program se lahko do 30. avgusta 2020 prijavijo vsi podiplomski študenti (magistrski in doktorski študij) in podoktorski študenti, pa tudi univerzitetni profesorji, ki so svoj magisterij ali doktorat dokončali pred največ desetimi leti.

Program in podrobnosti postopka prijave so dostopni prek:
ECA - Program podiplomskih raziskovalnih štipendij za leto 2020 (14. razpis)
EUI - 2020 Postgraduate Research Grants on European Public Finances 14th Edition