Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Računsko sodišče s predstavitvijo na okrogli mizi projektne skupine EUROSAI o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19

Po uvodnem seminarju projektne skupine Evropske organizacije vrhovnih revizijskih institucij (EUROSAI) o revidiranju odziva na globalno pandemijo COVID-19 v tem tednu potekajo spletne okrogle mize, na katerih vrhovne revizijske institucije (VRI) sodelujočih držav predstavljajo aktualne razmere glede COVID-19, sprejete oz. načrtovane ukrepe na državni ravni in morebitne načrtovane revizijske aktivnosti. Računsko sodišče je skupaj z VRI Portugalske, Češke, Latvije, Estonije in Srbije sodelovalo na okrogli mizi, ki je prek spleta potekala v sredo, 17. 6. 2020, in ki sta jo moderirali VRI Združenega kraljestva in VRI Finske.

Predstavnika računskega sodišča sta v kratki predstavitvi opisala notranjo organizacijo v času epidemije, aktualne podatke, ukrepe ter načrte za odpravljanje posledic epidemije v Sloveniji ter informacijo o sklepu o reviziji nabave zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije COVID-19, ki je trenutno v teku. Podobne revizijske aktivnosti potekajo tudi pri drugih VRI, kot sta npr. VRI Češke in VRI Združenega kraljestva.

Sodelujoči so v razpravi izmenjali tudi ideje in predloge za nadaljnje delo projektne skupine ter sodelovanje med institucijami. Izsledki vseh okroglih miz bodo podlaga za prihodnje spletno srečanje, kjer bodo predstavljena pridobljena nova spoznanja in izkušnje vseh sodelujočih držav v projektni skupin.