Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Predsednik računskega sodišča z uvodnim nagovorom na osrednjem dogodku v okviru tedna boja proti korupciji

Osrednji dogodek v okviru letošnjega tedna boja proti korupciji je bila okrogla miza Komisije za preprečevanje korupcije z naslovom Politični vplivi v postopkih kadrovanj v družbah v državni lasti. V razpravi, ki jo je povezovala Katja Mihelič Sušnik s Komisije za preprečevanje korupcije, so sodelovali državni sekretar na ministrstvu za finance dr. Metod Dragonja, redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Bogomir Kovač, izvršni direktor Kluba slovenskih podjetnikov Goran Novković, pravnik Gorazd Podbevšek in predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec

Uvodna nagovora sta podala Varuh človekovih pravic Peter Svetina in predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, ki je izpostavil dve reviziji računskega sodišča s področja učinkovitosti upravljanja državnega premoženja, ki sta še v teku, in sicer revizijo učinkovitosti izplačevanja prejemkov v gospodarskih družbah v lasti države in lokalne skupnosti ter revizijo učinkovitosti poslovanja SDH, d. d., pri upravljanju kapitalskih naložb. Obenem je poudaril, da je treba v podjetjih v državni lasti zagotoviti imenovanje ustreznih strokovnjakov na ključna mesta in pri upravljanju poleg dohodkovnega vidika upoštevati tudi širše družbene cilje.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel med uvodnim nagovorom