Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Ob kulturnem prazniku

Dan pred kulturnim praznikom smo na računskem sodišču gostili kiparja Bojana Štineta iz okolice Šmartna pri Litiji.

Izjemen tehnolog, poznavalec značilnosti kovine in livarskih postopkov je na svoji dolgi umetniški poti ustvaril eno največjih zbirk ulitih skulptur z motivom konja. Umetnik izpelje kiparstvo v vseh fazah do končnega izdelka v celoti sam. Svoja dela razstavlja doma in v tujini, njegove kipe lahko srečamo po vsej Evropi. Za svoj ustvarjalni opus je prejel mnogo nagrad in priznanj.

Bojan Štine

Kipar Štine vidi v konju eno od popolnih stvaritev narave, hkrati pa mu predstavlja opomin na svet, ki počasi polzi iz kolektivne zavesti v pozabo.

Kip konja Bojana Štineta bo za določen čas postavljen na ogled v avli računskega sodišča.