Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Na obisku študentke in študentje Evropske pravne fakultete

V ponedeljek, 25. novembra 2019, smo na računskem sodišču gostili študentke in študente prava, ki so se udeležili strokovne ekskurzije v organizaciji Kariernega centra Evropske pravne fakultete Nove univerze.

Študentke in študentje med predstavitvijo na računskem sodišču

Karierni center predstavlja stično točko med študenti, diplomanti, fakulteto in potencialnimi delodajalci. V predstavitvi smo jim orisali organizacijo in delo računskega sodišča ter prikazali vpogled v delo revizorjev in izvajanje pristojnosti računskega sodišča. Podrobneje so spoznali tudi strukturo zaposlenih po področjih in izobrazbi, možnosti za izobraževanje in strokovno izpopolnjevanje ter zaposlitvene možnosti.

Skupinska fotografija udeležencev s predsednikom računskega sodišča Tomažem Veselom