Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Novica

Donacija drevesa računskega sodišča

Pred stavbo računskega sodišča je danes, 22. oktobra 2018, potekala simbolična zasaditev drevesa, ki so ga zaposleni s prostovoljnimi prispevki donirali prihodnjim generacijam. 

Delo računskega sodišča stremi k boljši porabi javnih sredstev tudi v prihodnosti in zato v okviru svojih revizijskih pristojnosti posebno pozornost namenja revidiranju področij okolja, zdravja, biodiverzitete, zdrave in varne hrane ter ohranjanja kvalitete življenja nasploh.

Napisna ploščica

S tem namenom se tudi z drugimi aktivnostmi pridružuje ozaveščanju o preventivnem delovanju in primerni porabi javnega denarja ter ohranjanju zdravega okolja, kot je npr. postavitev čebeljih panjev na strehi računskega sodišča

Tovrstni projekti dodatno pripomorejo k osvetlitvi sporočil računskega sodišča in hkrati pomenijo pomembno povezovanje med zaposlenimi.