Velikost pisave

Za dodatno povečavo pisave lahko uporabite tudi:

CTRL + za povečavo
CTRL - za pomanjšavo

 

V primeru težav pri dostopanju do informacij nam te lahko sporočite na webmaster.rsrs@rs-rs.si, zaželeni pa so tudi vaši predlogi in povratne informacije glede uporabniške izkušnje dostopnosti na spletni strani.

Dostopnost

Vsebina spletišča računskega sodišča je zasnovana z namenom zagotoviti univerzalno dostopnost objavljenih informacij komurkoli, kadarkoli in brezplačno. Ker univerzalno dostopnost omejujejo predvsem zdravstvene omejitve uporabnikov spletišča (te obsegajo predvsem vidne, motorične, slušne, kognitivne in jezikovne omejitve, ipd.) ter tehnične omejitve, smo le-tem posvetili posebno pozornost in skušali spletišče v čim večji meri prilagoditi, zato upoštevamo naslednja priporočila:

  • uporabljamo pisave, ki jim je mogoče povečati velikost,
  • pomembne slike so opremljene z opisi,
  • ne uporabljamo premikajočih slik (GIF),
  • imena povezav so opisna,
  • videoposnetki so večinoma opremljeni s podnapisi.

Spletišče je optimizirano za uporabo na različnih vrstah naprav (računalnik, tablica, mobilni telefon) in za različne spletne brskalnike in operacijske sisteme. Priporočamo vam uporabo najnovejše različice spletnih brskalnikov kadarkoli je to mogoče zaradi boljše podpore za osebe s posebnimi potrebami. Prizadevamo si povečati dostopnost in uporabnost našega spletišča, vendar vseh elementov žal ni bilo možno optimizirati za popolno dostopnost:

  • na spletišču uporabljamo format PDF za dokumente revizij (poročila), ki so jim dodani krajši povzetki, ki so tekstovno dostopni (dokumenti formata doc in docx),
  • na vstopni strani se nahajajo trije elementi z drsnikom za avtomatsko rotacijo, ki ima omejene možnosti ročne zaustavitve.

Projekt

Javni dolg 2016

Vizualizacija Javnega dolga Republike Slovenije je nastala v sodelovanju Računskega sodišča Republike Slovenije z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Univerze v Ljubljani. 

"Sodelovanje z Računskim sodiščem Republike Slovenije pedagogi in sodelavci Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani vidimo kot logično posledico ustroja obeh inštitucij. Eno najpomembnejših akademijskih načel je sodelovanje z okoljem v katerem sobivamo. V sodelovanju z različnimi inštitucijami dvigujemo raven strok in njih izobraževanje, razvijamo družbeno mrežo in napredek. V Zakonu o računskem sodišču je zapisano, da je njegovo delovanje javno, zato je nagovor in obveščanje javnosti ključnega pomena tudi na področju vizualizacije informacij. V tem segmentu smo nerazdružljivi, dvigujemo vizualno kulturo v državi, pri tem pa pridobivajo uporabniki in študentje. Vesel sem prepletanja in dopolnjevnaja tudi v bodoče."

— red. prof. Boštjan Botas Kenda, dekan UL ALUO

Poleg plakata, so študentje z nami pripravili tudi infografiko o javnem dolgu
 

 

SORODNO