Računsko sodišče Republike Slovenije

Evropsko računsko sodišče je organiziralo izobraževalni dan za izmenjavo dobrih praks na temo vizualizacije revizijskih poročil. Kot ena izmed treh vrhovnih revizijskih institucij je bilo Računsko sodišče RS zaprošeno s strani ECA, da kot primer dobre prakse deli svoje izkušnje na tem področju. 

Poleg vrhovnih revizijskih institucij Nizozemske in Latvije so predstavniki računskega sodišča udeležencem razložili svojo politiko komuniciranja, metode dela in oblikovalske pristope. Predstavljeni so bili tudi konkretni primeri posameznih infografik, video vsebin in ostalih načrtovanih projektov. 

Po uvodnem govoru posebnega gosta Alana Smitha, glavnega urednika vizualizacije podatkov pri Financial Times in dobitnika prestižnih nagrad za odličnost na področju uradne statistike, so se odvijale delavnice, na katerih so aktivnosti, ki jih računsko sodišče zagotavlja z notranjimi viri, vzbudile precejšnje zanimanje. 

Predstavniki računskega sodišča so tako odgovarjali na številna vprašanja drugih vrhovnih revizijskih institucij, zaposlenih na ECA in tudi tujih gostov o poteku dela, sodelovanju revizorjev, oblikovalcev ter vodstva in o posameznih vizualnih izdelkih, s katerimi je računsko sodišče zagotovo med vodilnimi vrhovnimi revizijskimi institucijami.


Računsko sodišče Republike Slovenije
Bdimo nad potmi javnega denarja

Slovenska cesta 50, 1000 Ljubljana
T: (0)1 478 58 00 | E: sloaud@rs-rs.si | www.rs-rs.si | Twitter | Facebook
Odjava od novic